Bonusser
XLaktosefri protein
Et laktosefrit proteinpulver er det perfekte supplement for dig, der er laktoseintolerant og leder efter et høj kvalitets proteinpulver, der kan tage dine træningsresultater til det næste niveau. Alt dette uden at det går ud over din mave.. Det der kendetegner et laktosefrit proteinpulver er, at det er rigt på protein, optages hurtigt af kroppen, og selvfølgelig er helt fri for laktose. Disse kan selvfølgelig også anvendes af dig, der for eksempel bare er følsom overfor mælkesukker (laktose) eller af andre årsager foretrækker laktosefrit. Køb dit laktosefri protein hos os på Tillskottsbolaget!
Sorter efter
Iso Whey Zero Black er et valleproteinisolat, der indeholder utrolige 27 g protein pr. portion, hv...
Plant Based Vegan Protein er et vegansk proteinpulver i 3 fantastiske smagsvarianter! Et komplet p...
GO GREEN - med Green Beret fra Redcon1! Et 100% vegansk proteinpulver med 20 g protein pr. portion...
Plant Based Vegan Protein er en vegansk proteinpulver i 3 fantastiske smagsvarianter! Et komplet p...
Clear Vegan Protein er en klar drik med en fantastisk smag, der indeholder 18 veganske aminosyrer ...
Hvad er laktose?
Laktose er en form for sukker, som vi naturligt finder i mælk og diverse mejeriprodukter som fløde og ost. Det er en disakkarid og består af de to mindre sukkermolekyler, glukose og galaktose.
Vi får altså laktose, når vi spiser eller drikker mælk eller mejeriprodukter. For at vores krop kan optage stoffet, har vi brug for lactase. Lactase er et enzym, hvis opgave er at nedbryde laktose til sukkermolekylerne glukose og galaktose. På den måde kan det optages af vores tarm og bruges korrekt af kroppen. Nogle har dog ikke tilstrækkeligt af dette vigtige enzym. Noget, der resulterer i, at de har svært ved at nedbryde laktose ordentligt. Resultatet? Gasser, mavesmerter og oppustethed. Dette kaldes laktoseintolerans.
Hvad er laktoseintolerans?
At være laktoseintolerant er både naturligt og almindeligt. Det er ikke farligt, men kan være både besværligt og ubehageligt. For dig, der ikke ved det, betyder det, at du er overfølsom overfor laktose, dvs. mælkesukker. Overfølsomheden betyder, at kroppen mangler enzymet kaldet lactase, et enzym der er nødvendigt for at nedbryde mælkesukkeret. Det, der sker, når kroppen ikke kan nedbryde dette, er, at det ubrydte mælkesukker danner gasser. Noget, der kan gøre ondt og være besværligt. Af denne grund kan det være besværligt for en person, der lider af laktoseintolerans, at bruge valleprotein, som er lavet af mælk.
Der er tre forskellige typer laktoseintolerans; primær, sekundær og medfødt. Den første er den absolut mest almindelige form. Det skyldes, at kroppen med årene danner mindre og mindre af enzymet lactase, hvilket igen gør det sværere for kroppen at nedbryde mælkesukkeret. Den sekundære, også kaldet midlertidig laktoseintolerans, er ikke lige så almindelig og opstår som følge af en sygdom eller skade i tarmen. Årsagen til, at den også kaldes "midlertidig", er, at den er netop midlertidig. Når skaden på tarmen heles, genvinder tarmen også sin evne til at nedbryde mælkesukkeret. Sidst men ikke mindst har vi den mest sjældne type laktoseintolerans; den medfødte. Dette betyder, at du bliver født med laktoseintolerans, dvs. intoleransen opdages også tidligt, ofte allerede som spædbarn.
Er der laktose i proteinpulver?
Proteinpulver er en bred betegnelse og en samlebetegnelse for flere forskellige typer af kosttilskud, der alle indeholder en stor mængde protein. Der er altså flere forskellige slags kilder til protein, og indholdet af laktose afhænger netop af dette.
Det absolut mest almindelige er valle. Det er et mejeribaseret proteinpulver, der naturligt indeholder en vis mængde mælk. Afhængigt af hvordan valle behandles under produktionen, kan det endelige produkt indeholde mere eller mindre laktose. Kort sagt kan det beskrives som følger; jo mere det filtreres, jo højere bliver proteinindholdet, og jo lavere bliver laktoseindholdet. Koncentrat indeholder en højere koncentration, mens isolat og hydrolysat indeholder betydeligt mindre.
Der findes selvfølgelig flere typer end disse. Vi har for eksempel plante-baserede proteinpulvere. Disse er ofte helt veganske og derfor helt fri for alle animalske ingredienser, herunder mælk. De er i stedet lavet af for eksempel soja, ærter og/eller hamp.
Æg- og oksekødprotein er også eksempler på populære og mælkefri varianter.
Findes der laktosefrit protein?
Gode nyheder! Der findes nu adskillige former for laktosefrit protein, med protein fra forskellige kilder. De fleste af de tilgængelige muligheder er plantebaserede, men langt fra alle. Blandt de plantebaserede finder vi blandt andet hamp-, soja- og ærteprotein. Disse er perfekte til dig, der følger en vegetarisk kost, men også til dig, der bare vil undgå laktose.
Nogle af disse plantebaserede varianter er dog ikke fuldgyldige, det vil sige, at de ikke indeholder alle essentielle aminosyrer, og har sommetider også en relativt lav proteinandel. Nogle indeholder kun omkring 50%, mens f.eks. valleprotein, der er lavet af mælk, normalt indeholder omkring 80-90% protein.
Hvis du ønsker en variant med højere proteinindhold, kan et laktosefrit isolat være noget for dig. Det er simpelthen et ultrafiltreret valleproteinisolat, som takket være ultrafiltreringen er helt fri for laktose. Udvalget er stort, og der er mange forskellige producenter, mærker og smagsvarianter at vælge imellem. Proteinindholdet er højt, og sukker-, fedt- og kulhydratindholdet er minimalt.
Er der laktose i valleprotein?
Valleprotein er den absolut mest almindelige proteinkilde, når det kommer til proteinpulver. Det er mejeribaseret, hvilket betyder, at det udvindes fra mælk. Mælk indeholder naturligvis laktose, hvilket betyder, at valle naturligt indeholder en vis mængde af dette. Mængden afhænger dog af produktionsprocessen.
Når produktet fremstilles, koncentreres proteinet ved at adskille det fra andre stoffer som fedt, kulhydrater og laktose. Afhængigt af hvor godt pulveret filtreres, opnår man et koncentrat, isolat eller hydrolysat. Dvs. et proteinpulver med mere eller mindre fedt, kulhydrater og laktose. Et almindeligt isolat fungerer ofte godt for dem, der er følsomme over for laktose, men hvis du er intolerant, kan du have brug for en variant, der er specielt udviklet til personer med intolerans. Disse produkter mærkes tydeligt som laktosefrie!
Er isolat laktosefrit?
Om et isolat er laktosefrit eller ej, varierer mellem forskellige produkter. Det afhænger bl.a. af produktionsprocessen og den anvendte råvare i produktet. Generelt set er niveauerne meget lave, men det kan som sagt variere mellem forskellige produkter fra forskellige producenter. Sørg derfor altid for at læse næringsdeklarationen og informationen omhyggeligt, inden du indtager produktet, især hvis du er følsom eller intolerant over for laktose.
Årsagen til, at disse kosttilskud generelt har en meget lav laktoseindhold, skyldes produktionsprocessen. Under produktionen separeres proteinet fra andre stoffer, herunder fedt, kulhydrater og laktose. Resultatet er et meget rent pulver, der primært består af protein og kun indeholder en minimal mængde fedt, kulhydrater og laktose.
Er oksekødprotein laktosefrit?
Oksekødprotein er også en form for laktosefrit proteinpulver. Udvalget er ikke lige så stort som f.eks. de plantebaserede varianter, men det er stadig et glimrende alternativ. I modsætning til visse plantebaserede varianter er det naturligt rigt på protein og er et fuldstændigt protein, der indeholder alle essentielle aminosyrer.
Oksekødprotein er helt fri for laktose, mælkeprotein og gluten og passer både til personer med laktoseintolerance, mælkeallergi eller glutenintolerance. Faktisk kan du opleve, at din fordøjelse bliver BEDRE ved brug af oksekødprotein! Du bør dog være opmærksom, når du vælger produkt, da nogle producenter har valgt at blande det med valle. Hold øje med en næringsdeklaration, der lover 100% oksekødprotein, så du undgår maveproblemer.