Bonusser
XCream of Rice
Cream of rice er en risgrød lavet af malet, ukogt ris! Grøden består næsten udelukkende af rene kulhydrater i form af risemel, men er på trods af det helt glutenfri. Den egner sig perfekt som både morgenmad, mellemmåltid eller aftenmåltid og kan blandes med proteinpulver for at få et komplet måltid. Hvis du ikke vil lave en grød af den, kan du også blande den med vand eller mælk og drikke den som den er! Hos os finder du Cream of Rice fra flere forskellige mærker, som alle holder høj kvalitet. Køb din Cream of Rice hos os på Tillskottsbolaget!
Sorter efter
Kulhydratpulver af risemel. Et perfekt mildt og glutenfrit kulhydrattilskud. Kan med fordel blande...
Hvad er Cream of Rice?
Cream of Rice er et varemærke for en risgrød lavet af maltet, ukogt ris, som har været kendt i USA siden 1893. Et mærke ved navn Nabisco introducerede dengang produktet Cream of Rice. Denne produkt blev primært rettet mod spædbørn og børn, da den var let at sluge og også meget mild for maven at fordøje. Siden da er der sket meget, og i dag er det et utrolig populært produkt for både børn og voksne, fitnessatleter og seniorer.
Cream of Rice består af en grov mel lavet af maltet, ukogt ris. Det kan sammenlignes med havremel, der i modsætning til risgrød består af maltede havregryn i stedet for maltet ris. Den grove mel er ofte beriget med jernfosfat, niacin, vitamin B1 og vitamin B2. Derudover er den ofte fri for gluten, fedt, kolesterol og natrium! Dette kan dog variere fra produkt til produkt, så læs altid ingredienslisten.
Det er almindeligt at spise det til morgenmad, mellemmåltider og/eller aftensmad. Det er også et populært måltid at spise før træning på grund af dets høje kulhydratindhold.
Hvordan laver man Cream of Rice?
Der er flere anvendelsesmuligheder for Cream of Rice, herunder brugen i en dessert eller suppe. Men frem for alt bruges det til at lave grød! Ukogt har det en konsistens, der minder om meget fint sand, og grødets konsistens bliver derfor meget glat og fin! For at tilberede melet til grød blander du det enkelt med vand og opvarmer det. Tilberedningstid og nøjagtig fremgangsmåde kan variere mellem forskellige produkter og mærker, men princippet er det samme. Der er flere versioner, der spænder fra 10 minutter til 0,5-1 minut!
En almindelig anbefaling er at blande 50 g Cream Of Rice med 150 ml vand (eller mælk) i en shaker, ryste det og hælde det i en mikrobølgeskål. Varm derefter i mikrobølgeovnen i 30 sekunder og rør om. Gentag dette, indtil du får den ønskede risengrødskonsistens. Nemt!
Hvis du har travlt, kan du også blande produktet direkte i en shaker med kold væske, såsom mælk eller vand, og drikke det! En praktisk måde at få høj kvalitet kulhydrater, der er lette at fordøje.
Er Cream of Rice godt?
En af de største fordele ved risengrød er dets indhold! De indeholder ofte op til 80% rene kulhydrater og kun få gram sukker og fedt, men er helt glutenfri. Dette gør dem velegnede til dem, der ønsker at undgå gluten, fedt og/eller sukker, men stadig ønsker at nyde en god og næringsrig grød. En anden fordel er, at de ikke indeholder nogen animalske ingredienser og derfor er velegnede til veganere eller dem, der ønsker at undgå animalske produkter.
Når det kommer til smag, fås Cream of Rice i mange forskellige smagsvarianter, men alligevel er de naturlige smagsvarianter normalt de absolut mest populære. Dette skyldes, at mange vælger at blande en skefuld af deres foretrukne smag af proteinpulver for at supplere med protein og få en komplet måltid. Af denne grund finder mange det mere praktisk at vælge en neutral smag.
Hvorfor spiser bodybuildere Cream of Rice?
I de senere år har risengrød fået sit store gennembrud i hele verden, ikke mindst i Sverige. Den er især blevet populær blandt fitnessatleter og personer med en aktiv livsstil. Årsagerne til dette er flere.
For det første er havregrød utrolig populært som morgenmad og mellemmåltid/aftensmad blandt personer, der træner meget. Selvom det er muligt at spise havregrød dag efter dag, blev Cream of Rice hurtigt et alternativ for mange, da den er glutenfri og har en helt glat konsistens, i modsætning til havregrød lavet af havregryn. Dette værdsætter mange!
Cream of Rice er meget populært at indtage både før og efter træning, men også som morgenmad, mellemmåltid eller aftensmad. Du kan med fordel også blande dit valgte proteinpulver i den færdige risengrød for at få en grød, der er rig på både kulhydrater, protein og næring!
Har du en følsom mave, er risengrød et godt alternativ, da det er meget skånsomt for maven.
Er risengrød bedre end havregrød?
Den absolut mest almindelige grød har altid været og vil måske altid være havregrød. Den er både enkel, sund og billig. Men hvad med risengrød? Jo, den kommer ikke langt efter!
Når man sammenligner disse forskellige typer grød, er en af de største forskelle glutenindholdet. Cream of Rice er nemlig helt glutenfri! Den indeholder også mere jern, vitamin B, kobber, selen og mangan sammenlignet med havregryn. Den indeholder også betydeligt flere kulhydrater og protein samt mindre fedt. Af disse grunde egner risengrød sig mange gange bedre end havregrød, især for fysisk aktive individer.
Når det kommer til prisen, er risemel lidt dyrere end havregryn, men det er stadig en billig kilde til kulhydrater med hensyn til indholdet!
Er Cream of Rice sundt?
Cream of Rice er både sundt og kaloriefattigt som mellemmåltid. Dette skyldes, at risemel er beriget med masser af vitaminer og mineraler, og det indeholder både højkvalitets kulhydrater og fuldgyldigt protein. Det giver dig langvarig energi og mæthed i lang tid uden at indeholde masser af kalorier.
Det består næsten udelukkende af kulhydrater og indeholder minimalt med fedt. Derudover er det glutenfrit, nemt at fordøje og skånsomt for maven. En perfekt kilde til kulhydrater med andre ord.
Hvorfor Cream of Rice?
Der er mange grunde til at vælge Cream of Rice frem for f.eks. havregrød, maltodextrin eller andre former for kulhydrater. For det første består det af komplekse kulhydrater, hvilket vil sige, at det giver dig langvarig energi. Dette gør risemel til en perfekt kulhydratkilde for dig, der ønsker at kunne holde ud i lang tid, f.eks. når du skal løbe et løb, træne styrketræning i lang tid eller lignende. Det kan hjælpe dig med både at holde ud i længere tid og præstere bedre samt komme dig hurtigere. Så du kan træne lige så hårdt igen i morgen!
Takket være, at det kun tager et par minutter at tilberede en risengrød med dette mel, kan du nemt lave et godt måltid både om morgenen og før træning, selv når du har lidt travlt. Og har du ikke engang to minutter, inden du skal afsted? Ja, så kan du bare blande en skefuld i en shaker sammen med koldt vand eller mælk og drikke det. Det fungerer lige så godt.
Er Cream of Rice glutenfrit?
Ja, Cream of Rice er helt fri for gluten. Dette er en af de mange ting, der gør dette kulhydrattilskud unikt. Det gør det ikke kun muligt for personer med cøliaki at få komplekse kulhydrater på en lækker måde, men også for dem, der har en følsom mave eller problemer med fordøjelsen.
Årsagerne til, at det er så skånsomt for maven, som det er, er flere. Det er som sagt glutenfrit, letfordøjeligt, har lavt kolesterol og en lav fedtprocent.