Kombucha - Sund kost - Kosttilskud & Fødevarer
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point på alle dine køb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point på alle dine køb
Kategorier

Kombucha

Kombucha er en drik, der i de seneste år er blevet utroligt populær, ikke mindst som en trendy drik blandt alle, der er opmærksomme på deres sundhed! Den indeholder levende bakteriekultur (også kendt som probiotika) med en meget speciel smag. Derudover indeholder den adskillige sundhedsmæssige syrer, antioxidanter og vitaminer, samt en række aminosyrer, der bidrager til muskelopbygning i vores krop. Hvis du vil være med på den seneste sundhedstrend, bør du prøve kombucha! Køb din kombucha hos os på Tillskottsbolaget.

Sorter efter
Pureness Kombucha, 370 ml
21
Kombucha EKO fra Pureness er en forfriskende drik fremstillet af fermenteret te. Dette er en tradi...
22 DKK (28 DKK)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Ingefær & Citron)
20
Kombucha EKO fra Pureness er en forfriskende drik fremstillet af fermenteret te. Dette er en tradi...
264 DKK (330 DKK)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Hindbær)
20
Kombucha EKO fra Pureness er en forfriskende drik fremstillet af fermenteret te. Dette er en tradi...
264 DKK (330 DKK)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Cola)
20
Kombucha EKO fra Pureness er en forfriskende drik fremstillet af fermenteret te. Dette er en tradi...
264 DKK (330 DKK)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Fersken)
20
Kombucha EKO fra Pureness er en forfriskende drik lavet af fermenteret te. Dette er en traditionel...
264 DKK (330 DKK)

Hvad er kombucha?

Kombucha er en probiotisk, let kulsyreholdig/drukket, der har eksisteret i over 2000 år, men som først for nylig er blevet utroligt populær over hele verden. Oprindeligt kommer drikken fra Kina, hvor den længe har været en velkendt tradition. Traditionen i Kina handler ikke kun om at drikke dette, men måske mest om selve brygningen af drikken. I dag har kombucha fået et kraftigt skub og er blevet utrolig populær blandt sundhedsentusiaster og trendbevidste mennesker.

Drikken indeholder probiotika, dvs. levende bakteriekultur. Grundlaget udgøres af brygget te! Derefter tilsættes sukker til sødning og en speciel kultur (også kaldet SCOBY - Symbiotiv Culture Of Bacteria and Yeast). Kulturen er det, der gør drikken så unik. Den består af forskellige typer gær og sundhedsfremmende bakterier.

Hvad er kombucha godt for?

Fordele ved disse drikkevarer er mange! Især den levende bakteriekultur er god for vores tarmflora og ikke mindst fordøjelsen. Den har således en beroligende effekt på vores mave og hjælper vores krop med at optage næringsstoffer samtidig med at den beskytter vores celler mod frie radikaler. Ikke kun er der mange fordele for vores mave og tarm, den har også en utrolig effekt på vores hud, hår og negle. Dette skyldes især, at drikken er rig på B-vitaminer! Årsagen til, at kombucha er så rig på både B-vitaminer og flere andre vitaminer, skyldes, at den ikke opvarmes under fremstillingen. Dette bevarer alle næringsstoffer. Resultatet? Høje niveauer af masser af sunde vitaminer! På det seneste er der blevet udført adskillige undersøgelser, og flere positive sundhedseffekter er blevet fastslået. Blandt andet siges det også at kunne forbedre hukommelsesfunktionen, give os mere energi og styrke vores immunsystem.

Hvad består kombucha af?

Kombucha er en fermenteret drik, der består af en base af sort te, sukker og vand. Derudover bruges en speciel kultur, der består af forskellige typer gær samt valgfri smag, såsom mango, hindbær eller citron. Den er beriget med flere sunde vitaminer, mineraler og antioxidanter, og under fremstillingen dannes flere forskellige organiske syrer. Herunder citronsyre, eddikesyre og glukonsyre.

Hvornår skal man ikke drikke kombucha?

Kombucha kan drikkes af alle, når som helst! Men smagen er ret speciel og er normalt ikke super populær blandt de yngre. Men for den sundhedsbevidste familie og de nysgerrige børn kan det absolut være et godt alternativ til sodavand eller saft. En af de mest populære anvendelsesområder er at erstatte alkoholholdige drikkevarer med et glas frisk fermenteret te! Takket være det let brusende og lidt boblende følelse passer det perfekt som et alternativ til champagne eller andre alkoholholdige drikkevarer! En anden mulighed er også at tilsætte det til en blød drink for en god smag. Men selvfølgelig behøver man ikke en særlig grund til at brygge eller drikke kombucha, det kan bare nydes som det er, når man har lyst! Den eneste, der bør være lidt forsigtig, er dem, der har diabetes. Dette skyldes, at denne drik er lavet med sukker, så vær forsigtig og drik med måde!

Hvordan skal man drikke kombucha?

Der er i øjeblikket ingen forskning eller undersøgelser, der har fastlagt, hvor meget der er optimalt at drikke, eller hvornår det skal drikkes. Normalt er det at drikke det en gang om dagen, ca. en deciliter! Under brygningen dannes flere sunde syrer, bakterier og vitaminer, der på flere måder har en positiv indvirkning på vores krop og sundhed. Blandt andet dannes eddike, en sund syre med antiinflammatorisk virkning på tarmen! Der dannes også forskellige aminosyrer, der har en positiv indvirkning på muskelopbygning, og flere forskellige vitaminer og antioxidanter! Så ud over at kombucha er en lækker, spændende og unik drik, er den også sund.

Hvor meget alkohol er der i kombucha?

Normalt kaldes drikkevarer med mindre end 0,5 procent alkohol for alkoholfrie. Hvor meget alkohol er der i denne drik? Jo, normalt indeholder kombucha et sted mellem 0,5 og 1 procent alkohol, hvilket er mindre end halvdelen af det, der findes i en almindelig letøl, som vi køber i supermarkedet. Med andre ord betragtes det som en alkoholfri drik, og indholdet er så lavt, at det ikke behøver at blive angivet på ingredienslisten i henhold til loven.

Er der meget sukker i kombucha?

Det kan lyde som en avanceret, kompliceret og umulig drik at lave selv. Men tro det eller ej, det kan lade sig gøre! Det tager tid og kræver lidt anstrengelse, men det er fuldt ud muligt og faktisk ret sjovt. Når man brygger kombucha derhjemme, tager det normalt mellem fem og femten dage, før den er "klar". Under brygningen er der flere forskellige stadier i processen. Jo længere man lader gæringen fortsætte, jo lavere bliver sukkerindholdet i drikken, og smagen bliver mere og mere syrlig. Det betyder således, at hvis man lader den gære i kort tid, bliver den alt for sød, og hvis man lader det gå for lang tid, omdannes alt det sukker, man tilsatte til teen, og man får en eddike i stedet.

Om det tager 5 eller 15 dage afhænger af flere faktorer, herunder stuetemperaturen. Det nemmeste er at smage på den og afbryde gæringen, når man synes, man har opnået den perfekte balance mellem sødme og syrlighed. Fordelen ved at brygge selv er, at man kan vælge smagen helt selv ud fra, hvad man kan lide. En populær smagstilføjelse er ingefær og citron. Hvis du vil prøve en med smag af ingefær og citron, men ikke vil brygge den selv, kan du prøve en af de mange færdige varianter, der kommer i mindre flasker.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk