Bonusser
XIsolat
Isolat er et førsteklasses protein med høj biologisk værdi og proteinindhold, samtidig med at både fedt og kulhydratindholdet er ekstremt lavt. Proteinindholdet ligger mange gange på så meget som 90%, noget der gør dette til det ultimative supplement for dig, der vil have så meget protein, og så lidt fedt, som muligt. Maksimer din muskelopbygning, restitution og fedtforbrænding. Fungerer i både shakes, smoothies, grød og pandekager. Køb dit højkvalitets isolatprotein hos os på Tillskottsbolaget.
Sorter efter
SSN ISOLATE PROTEIN er et mikrofiltreret valleproteinpulver udelukkende lavet af isoleret vallepro...
Iso-100 fra Dymatize er et premium protein, der kombinerer hydrolyseret valleproteinisolat med val...
Proteinpulver fra MuscleTech, der er beriget med ekstra aminosyrer, ydeevneforbedrende kreatin sam...
Shadowhey Isolate indeholder kun ren, cross-flow filtreret valleproteinisolat for maksimal biotilg...
Iso Whey Zero Black er et valleproteinisolat, der indeholder utrolige 27 g protein pr. portion, hv...
Super Whey Isolate er et rent valleprotein isolat fra Supermass Nutrition! Bidrager til hurtig og ...
Isolate Protein XP fra Applied Nutrition er et rent valleprotein-isolat med et meget lavt indhold ...
Iso Whey Clear er en forfriskende, proteinbaseret drik; perfekt til dig, der vil have et proteinpu...
Clear whey er en ultrafiltreret valleprotein, der har en konsistens som saft. Proteinindholdet er ...
Nitro-Tech Whey Gold Protein fra MuscleTech er et kvalitetsprotein, der kombinerer forskellige for...
Hvad er et isolat?
Isolat er en form for valleprotein, det vil sige en mælkebaseret proteinkilde og også en meget letfordøjelig en af slagsen. Det omtales ofte som et fuldværdigt protein, og koncentrationen af forgrenede aminosyrer er meget høj. Isolat er en renere variant af valleprotein, der er fremstillet ved at bearbejde det i flere trin i produktionsprocessen for at fjerne fedt og laktose, hvilket resulterer i et endeligt produkt med en ekstremt høj andel protein og næsten ingen laktose eller fedt.
På grund af dets renhed og høje aminosyreprofil kan det optages meget hurtigt af kroppen, hvilket giver produktet status som næsten fuldendt muskelopbyggende protein. Dets egenskaber egner sig også til personer, der ønsker at tabe sig, da mængden af kulhydrater og fedt er meget lav, og proteinet er som sagt højt.
Mange oplever det svært at få tilstrækkeligt med protein gennem kosten, samtidig med at de holder både fedt- og kulhydratindtaget nede, samt det samlede kalorieindtag. Her kommer et isolat ind i billedet. Det er et meget bekvemt, økonomisk og lækkert alternativ til kyllingebryst, tun eller skyr. Et øget proteinindtag har også vist sig at lette vægttab på grund af dets appetitdæmpende virkning.
Hvordan fremstilles isolat?
Isolat er protein i sin reneste form. Der findes en række kosttilskud med højt proteinindhold, men hvis du vil være sikker på at få et rent proteintilskud, skal du vælge dette.
Det fremstilles ved at filtrere valleprotein fra mejeriprodukter, og afhængigt af den anvendte filtreringsteknik varierer proteinets koncentration. Her forklarer vi de forskellige metoder, der anvendes:
- Membranfiltrering; dette er den metode, der giver det billigste isolatprotein. Du får et prisvenligt tilskud, men du skal være opmærksom på, at denne metode kan beskadige nogle af fraktionerne, hvilket resulterer i en lavere koncentration af rent protein.
- Cross-Flow Filtrering; denne filtreringsmetode er lidt bedre end membranfiltrering, da fraktionerne skånes ved brug af kold, nedkølet luft under filtreringsprocessen. Den kolde luft beskytter proteinfraktionerne mod nedbrydning under opvarmningsfasen, som er en del af processen. Isolat, der er fremstillet ved krydsfiltrering, er derfor lidt dyrere, men har også en højere protein kvalitet.
- Ion Exchange Isolation, også kaldet ionbyttekromatografifiltrering; en filtreringsmetode, der når op på 97% rent protein. Metoden går ud på at adskille ioner fra proteinet og efterlader derfor næsten kun rent protein. Denne version af protein er den mest avancerede og giver den højeste kvalitet, men der er desværre en bagside. Under selve filtreringsprocessen er der en risiko for, at nogle af de sundeste proteinfraktioner bliver ødelagt, og isolatet mister derfor lidt i kvalitet.
Alle tre filtreringsmetoder har deres fordele og ulemper, afhængigt af hvad der er vigtigt for dig.
Hvad er forskellen mellem isolat og koncentrat?
Der er adskillige forskelle mellem valleproteinisolat og valleproteinkoncentrat, men den største og mest væsentlige forskel er proteinindholdet. I et isolat er dette normalt mindst 90%, mens det i et koncentrat varierer fra 35-80%. Et isolat indeholder derfor normalt mindst 90 g rent protein pr. 100 g pulver, mens et koncentrat i gennemsnit indeholder omkring 65-75 g protein pr. 100 g pulver.
Specielt laktose-, gluten- og fedtindholdet er også markant forskellige. På grund af den finere filtrering i isolatet fjernes ikke kun kulhydrater og andet, men også laktose, gluten og en stor del af fedtet. Det, der forbliver, er derfor et pulver, der primært består af protein! Dette er grunden til, at mange konkurrenceatleter, laktoseintolerante og dem på strenge diæter vælger dette frem for et koncentrat. Med andre ord får du mere protein og mindre fedt, sukker, laktose og gluten.
Uanset hvilken type du vælger, er effekten af proteinet den samme. Så hvis det kun er proteinet, du er ude efter, klarer du dig godt med et høj kvalitets koncentrat!
Hvorfor isolatprotein?
At vælge proteinpulver i dag er ikke nemt. Markedet vokser, og udvalget er kun blevet større og større de seneste år! De fleste er bekendt med valle (eller whey som det hedder på engelsk). Valle er en mælkebaseret, letfordøjelig og almindelig proteinkilde. Isolat så? Det er en form for valleprotein!
Der er blevet lavet en del undersøgelser, hvor man har sammenlignet valleproteinisolat med andre proteinkilder. Konklusionen har været, at denne type ofte har en overlegen aminosyreprofil og optimal protein koncentration i forhold til muskelopbygning. Derudover har det en række generelle positive sundhedseffekter:
- Meget højt proteinindhold (cirka 90%)
- Fremskynder proteinlagringen takket være lettilgængelige aminosyrer
- Virker antikatabolt (muskelbeskyttende)
- Næsten ingen laktose- og fedtindhold
- Fremmer immunforsvaret
Hvilken type protein er bedst?
Hvilken form for protein der er bedst, varierer fra person til person. Det afhænger blandt andet af din livsstil, det vil sige hvor meget du træner, hvordan du spiser osv. Det afhænger også af dit mål med din træning. Vil du opbygge muskler? Tabe dig? Øge din vægt? Forbedre din kondition? osv. Endelig spiller allergier, madpræferencer, smag og behag selvfølgelig også en rolle.
Isolatprotein er en type, der ikke passer til alle, men passer til rigtig mange! Det indeholder ca. 90% protein, meget lidt fedt, kulhydrater og laktose samt sukker. Dets biologiske værdi er høj, og aminosyreprofilen er komplet. Det absorberes hurtigt og er skånsomt for maven. Dette gør det til et populært valg for mange, især dem der ønsker at opbygge muskler og leder efter et så rent proteinpulver som muligt!
Set ud fra et budgetsynspunkt er der absolut billigere alternativer, men det er stadig meget prisværdigt med hensyn til produktet, du får. Hvis du vil have en lidt billigere mulighed, kan et koncentrat anbefales! Her vil proteinindholdet være lidt højere, og fedt-, kulhydrat- og laktoseindholdet også være lidt højere.
Er isolat laktosefrit?
Om et isolat er laktosefrit eller ej varierer mellem forskellige produkter. Dette afhænger blandt andet af produktionsprocessen og den råvare, der er brugt i produktet. Generelt set er niveauerne meget lave, men det kan som sagt variere mellem forskellige produkter fra forskellige producenter. Sørg derfor altid for at læse næringsdeklarationen og informationen omhyggeligt, inden du indtager produktet, især hvis du er følsom eller intolerant overfor laktose.
Årsagen til, at disse kosttilskud generelt har en meget lav laktoseindhold, skyldes deres produktionsproces. Under fremstillingen adskilles proteinet fra andre stoffer, herunder fedt og kulhydrater, men også laktose. Resultatet er et yderst rent pulver, der primært består af protein og meget lidt fedt, kulhydrater og laktose.
Hvornår skal man indtage isolat?
Da dette betragtes som et hurtigt protein, bør det indtages i forbindelse med træning. Det optages nemlig af kroppen på kun få minutter, i modsætning til f.eks. kasein, der optages over flere timer. Du kan f.eks. indtage en shake kort tid før træningen eller endnu bedre efter afsluttet træningspas. Når du har udmattet dine muskler, har de nemlig mest brug for ernæring og restitution.
Hvis du er meget seriøs med at opbygge muskelmasse og øge din præstationsevne, kan du også tilføje kreatin til din shake. Forskning har gentagne gange vist, at indtagelse af kreatintilskud kan føre til markante stigninger i både volumen og styrke. Af denne grund er dette en almindelig kombination, især efter fysisk aktivitet.
På træningsdage bør du derfor indtage tilskuddet i forbindelse med træning, helst efter træningen er afsluttet. På hviledage? Ja, så kan du tage din shake om morgenen lige efter at du er vågnet op. Dette er tidspunktet, hvor dine muskler er mest modtagelige! Det kan også fungere godt som et mellemmåltid mellem dine hovedmåltider. På den måde sikrer du, at muskelproteinsyntesen forbliver høj hele tiden.
Hvor meget isolat skal man tage?
Hvad angår, hvor meget isolat man bør tage, er det ekstremt individuelt. Det afhænger af flere faktorer, herunder alder, køn, træningsniveau og ikke mindst kost. Træningsmålet er også vigtigt at overveje. Hvis dit mål er at opbygge muskler, bør du indtage ca. 2g protein pr. kilo kropsvægt, hvilket kan resultere i, at du skal indtage mere isolat end en person, der f.eks. træner let to gange om ugen og ikke har mål om at opbygge muskler.
En portion er generelt ca. 25-30g, men som sagt er det meget individuelt.
Kan man bage med isolat?
Fordelene ved isolat er mange... Her er en mere: Det er perfekt til bagning! Du kan altså få højkvalitetsprotein, samtidig med at du nyder en chokoladebolle, grød eller muffins. Så hvis du kan lide at bage, bør du absolut prøve at bage med dette produkt!