Bonusser
XProtein pandekager
Protein pandekager er det perfekte alternativ til dig, der elsker pandekager, men gerne vil have et højt proteinindhold og lavt indhold af kulhydrater og fedt. Her finder du alle vores færdige blandinger med protein pandekager, lige fra smagsvarianter til neutrale. En protein pandekageblanding indeholder masser af protein og lidt sukker, men smager alligevel utroligt godt! Bland blandingen med vand eller mælk, steg dem og server med lækre toppings. Køb dine protein pandekager hos os hos Tillskottsbolaget!
Sorter efter
Hvad er protein pandekager?
Protein pandekager er et sundere alternativ til de almindelige, klassiske pandekager lavet med mel, mælk og æg. Du kan lave protein pandekager på flere måder, enten "fra bunden" ved at erstatte og tilføje nogle ingredienser til den klassiske dej, eller ved hjælp af en færdig blanding. Ved for eksempel at fjerne hvedemel, tilføje flere æg og også proteinpulver, får du straks pandekager med mere protein og færre kalorier.
Hvis du vil undgå besværet i køkkenet, ikke har alverdens tid eller måske vil kunne nyde dem, når du er på farten, er der et andet alternativ; færdige protein pandekagemixer! En sådan blanding indeholder normalt meget protein og meget lidt sukker. Flertallet af dem på markedet i dag er også glutenfri.
Er protein pandekager sunde?
Den absolut største forskel mellem den klassiske pandekage og protein pandekagen er, som navnet afslører, proteinindholdet. En protein pandekageblanding består ofte af hele 30-60% protein, har et højt fiberindhold og er helt uden tilsat sukker. Så ved at vælge dem frem for de almindelige, får du en stor mængde protein uden at kalorierne, sukkerindholdet eller kulhydraterne stiger.
Uanset om du træner eller ej, er ung eller gammel, er på diæt eller ej, kan du have gavn af at spise en proteinrig kost. Det er især vigtigt for dig, der træner med målet om at øge styrke og muskelmasse.
Hvor mange kalorier er der i protein pandekager?
Udvalget af ekstra proteinrige pandekager er i dag stort, og kalorieindholdet varierer mellem de forskellige blandinger. Det er almindeligt, at de indeholder omkring 300-400 kalorier pr. 100g, hvor en portion er ca. 50g. De er ofte meget kaloriefattige, men har stadig et proteinindhold på 30-50%.
Dette gør dem til et perfekt mellemmåltid eller aftensmad for dig, der er på diæt og har et kalorieunderskud. Det giver dig den nødvendige protein og ernæring uden at overskride dit daglige energibehov.
Hvis du derimod er på kalorieoverskud og vil forsøge at øge kalorieindholdet i dine måltider, kan du med fordel vælge at toppe dem med for eksempel banan, jordnøddesmør og nødder. Du kan også vælge at blande din egen blanding for at maksimere energiindholdet, da flertallet af de færdige blandinger som sagt ofte er ret kaloriefattige.
Hvad kan man spise til protein pandekager?
Der er sket meget på bare nogle få år, og i dag er opskrifterne på protein pandekager så gode, at de ofte er meget lækre at spise, som de er! Men, toppings gør det meste bedre. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige forskellige toppings, der både er kaloriefattige, fedtfattige og sukkerfri. Sortimentet vokser hele tiden, og i dag findes der alt fra proteinella, sirup, jordnøddesmør osv. Top med alt, hvad du kan lide, uden at bryde din diæt.
Kan børn spise protein pandekager?
For blot kort tid siden var det kun bodybuildere og fitnessatleter, der spiste protein pandekager, men i dag ser det anderledes ud. Det er almindeligt at tro, at de kun er for de hårdt trænende individer, men faktum er, at de fleste ville have gavn af at udskifte melet, smørret og sukkeret i dejen med lidt flere æg og en skefuld proteinpulver eller kvark. Det er også almindeligt at tro, at de smager dårligt, er tørre og slet ikke søde og lækre. Sådan var det måske for nogle år siden, men i dag ser opskrifterne anderledes ud.
Uanset alder er der kun fordele ved at reducere sukkerindtaget, noget som især børn ofte får for meget af. Protein pandekager er en perfekt morgenmad eller snack for hele familien.
Kan man bruge proteinpulver i stedet for mel?
Opskrifterne på protein pandekager varierer meget, men det er almindeligt, at basen består af æg, mælk, proteinpulver, bagepulver og lidt mel. Mængden af mel er dog ofte betydeligt mindre end i de klassiske opskrifter.
Afhængigt af hvilket proteinpulver og også opskrift du vælger, kan du vælge at udelade melet helt. Nogle opskrifter kræver dog en lille ske mel, bare for konsistensens skyld.
Hvordan laver man protein pandekager?
I dag er der flere forskellige måder at lave protein pandekager på. Hvis du vil bruge en færdig blanding, laves de fleste på samme måde; Pulveret blandes simpelt i en skål eller shaker med væske (normalt vand eller mælk) og steges derefter direkte på panden! Meget simpelt og praktisk. En sådan færdig proteinrig blanding kan du nemt tage med dig, når du er på farten og har adgang til en komfur, men måske ikke har lyst til at slæbe på æg, proteinpulver, osv. Alt, hvad du behøver, er pandekagemixen og vand!
Har du tid eller ikke haft mulighed for at købe den der dåse/pakke endnu? Så kan du lave dem selv, med nøjagtig det samme næringsindhold som de færdige blandinger! Opskrifterne til protein pandekager varierer meget, og der findes i dag hundreder af forskellige fremgangsmåder og ingredienser. Populært er at bruge proteinpulver, æg, mælk og noget form for mel.
En klassisk opskrift, der giver cirka 7 amerikanske pandekager, er:
- 1,5 dl havregryn (blendet til mel)
- 30 g valleproteinpulver
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 1 æg
Hvilket proteinpulver skal man bruge til protein pandekager?
Har du lyst til pandekager, men vil også sikre dig, at du får tilstrækkeligt med protein? Så kan du prøve at tilpasse din klassiske grundopskrift og for eksempel reducere mængden af mel, tilsætte et ekstra æg og en skefuld proteinpulver. Fordelen ved netop proteinpulver er, at du selv kan styre proteinindholdet og også smagen.
Hvis du vil have en klassisk variant, kan du vælge en med vaniljesmag eller endda uden smag, hvis du foretrækker det. Hvis du vil føle dig ekstra mæt, kan du med fordel vælge kasein i stedet for den klassiske valleprotein. Kasein svulmer nemlig en smule op, hvilket gør pandekagerne mere luftige, og du vil også føle dig mæt i længere tid. Perfekt til morgenmad, snack eller aftenmåltid!