Bonusser
XProteingrød
Grød er en af de mest populære mellemmåltider. En skål grød mætter godt og giver masser af energi til at holde dig kørende i lang tid. Der findes en række forskellige varianter, nogle er lavet med havre, andre med ris. Men på det seneste er proteingrøden også blevet meget populær! Nogle foretrækker at blande proteinpulver eller en anden proteinkilde i deres grød, mens andre foretrækker en færdigblandet version. Her finder du proteingrød i form af færdige blander lavet af forskellige ingredienser. Køb din hos os hos Tillskottsbolaget!
Sorter efter
Hvad er proteingrød?
Før vi forklarer, hvad proteingrød er, bør du vide, hvad almindelig grød er! Grød er en ret, som du nemt tilbereder ved at koge f.eks. flager, korn, ris eller andet korn sammen med væske. Havregryn eller ris bruges ofte som korn, og væsken er normalt vand eller mælk. Men fløde og smør kan også være ingredienser, der forekommer i grød.
Det er en af de ældste retter, men stadig lige så populær. Havregrynsgrød indeholder masser af fibre, hvilket gør, at du holder dig mæt længe og spiser mindre mellem måltiderne. Ud over det sænker det også dit kolesterolniveau takket være dets høje fiberindhold! Risengrød spises meget i julen, men for nylig også i forbindelse med fysisk aktivitet. Årsagen til dette er, at ris er meget proteinrigt og giver en langvarig mæthedsfølelse.
Nu hvor vi ved, hvad grød er, vil vi selvfølgelig forklare, hvad proteingrød er! Ved at tilføje en eller flere proteinkilder kan du nemt, hurtigt og lækkert øge proteinindholdet i måltidet. Det er almindeligt at tilføje en skefuld proteinpulver og dermed give den en anden smag samt øge proteinindholdet betydeligt!
Foretrækker du en færdigblandet version, findes der også det. Proteingrød lavet af semuljegrød og kasein er utroligt populært og en meget praktisk måde at spise retten på. Du blander pulveret let med væske og tilbereder det i mikrobølgeovn eller gryde i nogle minutter. Perfekt at tage med på farten også!
Er proteingrød godt?
Proteingrød er en utroligt populær snack, især blandt hårdt trænende individer. Den er rig på kulhydrater, fibre og mætter godt. Dog er proteinindholdet lidt lavt. Så hvis du føler, at du bliver sulten hurtigt efter at have spist grød, bør du prøve at tilføje noget form for protein. Det kan for eksempel være at piske et æg i, toppe med lidt kvark eller blande en skefuld proteinpulver. På den måde får du et komplet måltid med alle de nødvendige næringsstoffer, og du holder dig mæt meget længere.
Det er så sundt og proteinrigt som mættende, nærende og billigt. Du kan også variere måltidet så meget som du vil. Skift smag på proteinpulveret, brug risemel i stedet for havregryn, bær i stedet for banan. Mulighederne med proteingrød er uendelige! Det passer også perfekt både om morgenen og om aftenen, før og efter træning, derhjemme og på farten.
Hvorfor proteingrød?
Du har sikkert hørt X antal gange, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen. Men faktum er, at det er et meget vigtigt måltid, det sætter trods alt dagen i gang. Men du kan sikkert også genkende, at man ofte har både tid og energi om morgenen... Løsningen på det? Proteingrød!
Det er både en god og nærende samt praktisk og billig morgenmad. Du kan også tilberede den på så mange måder som muligt! Kog havregryn og vand på komfuret, risengrød og mælk i mikrobølgeovnen eller forbered den aftenen før i en madkasse. Den sidstnævnte er blevet kaldt Overnight Oats og er for nylig blevet en utroligt populær variant af den klassiske grød. Du forbereder den let aftenen før, og så er den klar til at spise om morgenen. Det bliver næsten ikke nemmere.
Grundene til at vælge proteingrød frem for den traditionelle havregrynsgrød, risengrød eller måske brødet er mange. For det første giver det dig meget og langvarig energi uden at have et højt kalorieindhold. Det mætter længe. Og samtidig er det rigt på protein og kulhydrater, og det har ofte et lavt indhold af både sukker og energi.
Hvilken proteingrød smager bedst?
Som tidligere nævnt kan du lave proteingrød på næsten utallige måder, og du kan gøre det så kompliceret eller simpelt som du vil. Det klassiske er en del havregryn, to dele vand og lidt salt. Toppingen er ofte en klat syltetøj og lidt mælk. En god morgenmad, men den mætter ikke altid særlig længe, smager ikke specielt godt eller hjælper dig med at opbygge muskelmasse.
Vælger du i stedet at tilføje en skefuld proteinpulver, et æg eller en klat kvark, øger du proteinindholdet markant og får samtidig en langt bedre grød! Fordelen ved netop proteinpulver er, at du kan bruge forskellige smagsvarianter og eksperimentere, indtil du finder din favorit. Den ene dag vil du måske have mest lyst til chokolade, og den næste dag salt karamel.
Hvilket proteinpulver skal man vælge så? Hvilket smager bedst? Der er en hel masse forskellige varianter og mindst ligeså mange mærker. Det mest almindelige er at vælge valle- eller kaseinprotein. Vallepulver (findes som koncentrat, isolat & hydrolysat) er det klassiske og fungerer fint at blande i din færdigkogte grød. Kasein kan du også blande i, men du kan også lave det til en budding, som du lægger ovenpå.
Hvis du vil maksimere din mæthed, anbefaler vi at vælge kasein, da det svulmer lidt op, og derfor føler du dig mæt længere.
Der findes også færdige blandinger, der indeholder en form for kulhydrat og en form for protein, ofte havregryn eller risemel, og valleprotein. Dette kan være praktisk, hvis du vil gøre det så simpelt som muligt for dig selv og have det med på kontoret eller lignende.
Er risengrød bedre end havregrynsgrød?
Den absolut mest almindelige grød har altid været og vil måske altid være havregrynsgrød. Den er både enkel og sund samt billig. Men hvad med risengrød? Jo, den kommer ikke langt derefter!
Når man sammenligner disse forskellige typer grød, er en af de største forskelle glutenindholdet. Cream of Rice er nemlig helt glutenfri! Den indeholder også mere jern, vitamin B, kobber, selen og mangan sammenlignet med havregryn. Den indeholder også betydeligt flere kulhydrater og proteiner samt mindre fedt. Af disse grunde egner risengrød sig mange gange bedre end havregrynsgrød, især for fysisk aktive individer.
Når det kommer til prisen, er risemel lidt dyrere end havregryn, men det er stadig en billig kilde til kulhydrater i forhold til indholdet!