Omega-3 er en samlebetegnelse for flere essentielle fedtsyrer. Disse fedtsyrer har en række vigtige funktioner i kroppen og kan alt fra forbedring af kolesterolniveauer og sænkning af blodtryk til øget insulinfølsomhed. Hvis du ikke spiser fed fisk flere gange om ugen, er et tilskud af Omega-3 ønskværdigt.
- For bedre kolesterolniveauer.
- Forstærker muskelopbygningsprocessen.
- Mindsker oplagring i fedtdepoter.
Fairings Omega-3 er flerumættet fedt, der findes i fed fisk og fiskeolie, og det er det kosttilskud, der kan gøre mest for din sundhed og dine træningsresultater. For at vi alle skal trives og forblive sunde, har vi brug for den essentielle flerumættede fedtsyre Omega-3.
Omega-3 er den samlede betegnelse for flere forskellige lange flerumættede fedtsyrer. Den essentielle fedtsyre for os er alfa-linolensyre, der dannes af en lang række forskellige planter på land og også af forskellige planteplankton i havet. Når vi indtager alfa-linolensyre, starter en proces, hvor kroppen forlænger alfa-linolensyren og gør den endnu mere umættet. De nydannede fedtsyrer har meget lange navne, der af enkelhedens skyld ofte forkortes til EPA og DHA. Selvom vi selv producerer EPA og DHA, kan vores evne være begrænset, og vores behov kan nogle gange være større end udbuddet. Når vi spiser fed fisk eller bruger fiskeolie, har vi ladet fisken gøre det meste af arbejdet for os, og vi får de vigtige fedtsyrer i en koncentreret og færdig form, der direkte kan bruges til deres forskellige funktioner.
Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA har flere vigtige funktioner i kroppen. De bruges dels som et blødt og smidigt byggemateriale i alle kroppens celler. Omega-3 fedtsyrerne indbygges i vores blodkarvægge og holder dem bløde. Fedtsyrerne konkurrerer simpelthen væk kolesterol og sænker samtidig blodtrykket. EPA og DHA er byggesten i alle nerveceller og bruges til at reparere små skader og sikre, at nerverne bevarer deres evne til at sende følsomme signaler til alle kroppens muskler. De lange og flerumættede fedtsyrer er endda den vigtigste bestanddel i hjernen og nerverne.
På musklernes overflade er der receptorer, modtagerne, for forskellige hormoner. Et vigtigt hormon for musklernes stofskifte er insulin. Insulin sørger for, at musklerne optager kulhydrater og aminosyrer, men også at fedt opbevares i fedtdepoterne. På samme måde som hormoner er
vigtige for musklerne, er det lige så vigtigt, at receptorerne fungerer perfekt. En receptor, der sidder i en blød og smidig membran, fungerer bedre og er mere følsom over for variationer i forskellige hormoner. Ved at indtage Omega-3 bliver det lettere at øge følsomheden for hormoner som insulin og dermed styrke muskelopbygningen med aminosyrer og kulhydrater og mindske oplagringen af fedt i fedtdepoterne. Egenskaber, der på lang sigt modvirker overvægt og aldersdiabetes.
Det flerumættede fedt i fiskeolie forbrændes hurtigere end andre fedtstoffer. Fiskeolie kan holde fedtforbrændingen på et højt niveau, selv under kost.